Verzamelen van lichaamsmateriaal

Verzamelen van lichaamsmateriaal

Wij onderzoeken met AIMS de ontwikkeling van de darmflora vanaf de geboorte tot uw kind 3 jaar oud is. Door het inleveren van kleine beetjes lichaamsmateriaal kunnen wij de ontwikkeling van de darmflora volgen. Zo krijgen wij samen meer zicht op de onzichtbare wereld in en op het lijf; beetje voor beetje, buisje voor buisje.

Uit onderzoek blijkt dat gezinsleden ook invloed hebben op de ontwikkeling van het microbioom van het kind. Om die reden nemen wij graag andere gezinsleden waaronder de partner en broertje of zusje (indien aanwezig) mee in het onderzoek. Door maximaal 2 keer lichaamsmateriaal te verzamelen, kunnen wij verder onderzoeken wat de invloed van gezinsleden op het microbioom van het kind is.

Voor het AIMS onderzoek vragen wij u kleine beetjes lichaamsmateriaal te verzamelen. Wat, hoe en hoe vaak kunt u per deelnemer via onderstaande links bekijken.
Het verzamelen van het lichaamsmateriaal is gemakkelijk. Hiervoor zijn instructiefilmpjes en een instructiewaaier gemaakt, die u precies vertellen hoe u gemakkelijk en hygiƫnisch lichaamsmateriaal kunt verzamelen.