Over AIMS - AIMS

Overslaan en naar inhoud gaan

Over AIMS

Het Amsterdam Infant Microbiome Study (AIMS) onderzoek kijkt naar hoe kleine beestjes zoals bacteriën, schimmels en virussen in het lichaam van baby’s en peuters veranderen en hoe dit hun gezondheid kan beïnvloeden. Wij (de onderzoekers van GGD Amsterdam) willen begrijpen hoe deze kleine beestjes (het microbioom) zich ontwikkelen terwijl een kind opgroeit.

Gezondheidsproblemen

We zijn ook geïnteresseerd in hoe bacteriën en virussen verbonden zijn met gezondheidsproblemen zoals diabetes, overgewicht, hart- en vaatziekten, en problemen met de mondgezondheid. Dit onderzoek geeft belangrijke en nieuwe informatie voor wetenschappers, maar ook voor ouders en mensen in de zorg. De resultaten van het onderzoek zullen helpen om betere adviezen te geven voor de gezondheid van zowel de huidige als de toekomstige generaties kinderen. Wilt u ook meehelpen?

Wie doet het AIMS onderzoek?

Het AIMS onderzoek wordt uitgevoerd door GGD Amsterdam als onderdeel van het Sarphati Cohort. GGD Amsterdam voert dit onderzoek uit in samenwerking met Sarphati Amsterdam. Dat is een onderzoeksinstituut waar de GGD samenwerkt met ziekenhuizen en verschillende universiteiten in Amsterdam om ziekte te voorkomen. Samen willen we begrijpen hoe we ervoor kunnen zorgen dat zoveel mogelijk kinderen gezond kunnen opgroeien. We proberen ook bepaalde gezondheidsproblemen bij kinderen te voorkomen of te verminderen.