Veelgestelde vragen

Hier vindt u het antwoord op veelgestelde vragen.
Staat uw vraag er niet tussen? Bel of mail ons via:
020 555 5495 of aims@sarphati.amsterdam.
Wij helpen u graag!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik meedoen aan AIMS?

Wilt u als deelnemer meedoen, ga dan naar de vragenlijst op de homepagina van deze website. Als uit de vragenlijst blijkt dat u voldoet aan de criteria, kunt u meedoen! U krijgt daarover direct bericht. Wij vragen u dan ook direct om uw contactgegevens door te geven. U ontvangt dan per post de informatiebrochure en toestemmingsformulieren. Zodra de toestemmingsformulieren getekend bij ons zijn binnengekomen, ontvangt u de materialen voor het onderzoek.

De toestemmingsformulieren kunt u gratis opsturen naar:

GGD Amsterdam
Afdeling EGZ/Sarphati Amsterdam
Antwoordnummer 10681
1000 RA Amsterdam

Let op: de toestemmingsformulieren voor de kinderen moeten door beide gezaghebbende ouders worden ondertekend. Het toestemmingsformulier voor de baby ontvangt u zodra de baby is geboren.

Hoe lang duurt deelname aan AIMS?

Het onderzoek duurt in totaal 3 jaar. Wij volgen de baby vanaf de geboorte tot hij/zij 3 jaar oud is. De moeder, partner en broertje/zusje volgen wij tot de baby een half jaar is.

Wat wordt bedoeld met partner? En welk broertje of zusje kan meedoen aan AIMS?

Met partner bedoelen wij de partner met wie u samenwoont. Dit kan de vader van uw kind(eren) zijn maar dat hoeft niet. Ook de sekse van uw partner maakt niet uit.
Wat betreft het broertje of zusje gaat het om het jongste broertje of zusje. Als u dit niet handig of prettig vindt, kunt u ook een ander broertje of zusje voor het onderzoek kiezen.

Mocht uw partner of broertje of zusje niet (meer) mee willen doen, dan kan dat altijd. Al is dat voor het onderzoek wel erg jammer natuurlijk.

Stel: ik wil mijn eigen ontlasting niet verzamelen, kan ik dan alsnog deelnemen aan AIMS?

Jazeker! Het is voor het onderzoek het allerbelangrijkste dat de ouders de ontlasting van het pasgeboren kind verzamelen tot hij/zij 3 jaar is. Als wij geen ontlasting ontvangen van moeder, partner of broertje/zusje is dat heel jammer voor het onderzoek, maar geen reden om deelname aan het onderzoek te beëindigen.

Ik wil liever niet dat er lichaamsmateriaal bij de geboorte afgenomen wordt. Kan ik dan nog meedoen?

Jazeker! Het is voor het AIMS onderzoek heel mooi als wij ook lichaamsmateriaal ontvangen van rondom de geboorte. Maar als dat om wat voor reden dan ook niet lukt of wenselijk is, is dit geen vereiste voor deelname en kan uw gezin gewoon meedoen aan de overige verzamelmomenten in het AIMS onderzoek.

Moet je altijd de vragenlijst invullen en wat gebeurt er als ik het vergeet?

Het invullen van de vragenlijst is voor het onderzoek heel erg belangrijk. Het invullen duurt maximaal 10 minuten maar meestal veel korter. U heeft 7 dagen om de vragenlijst in te vullen. Daarna kan het niet meer, het meetmoment is dan voorbij. Voor het onderzoek is het erg jammer als het niet lukt om de vragenlijst in te vullen, maar geen reden om deelname te beëindigen.

Kan ik de deelname aan het onderzoek op elk moment beëindigen?

Jazeker! U kunt deelname altijd beëindigen. Het is wel belangrijk dat u dit zo snel mogelijk doorgeeft aan het AIMS onderzoeksteam via: aims@sarphati.amsterdam of 020-555 5495.