Veelgestelde vragen - AIMS

Overslaan en naar inhoud gaan

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt deelname aan AIMS?
Antwoord tonen

Het onderzoek duurt in totaal 3 jaar, vanaf de geboorte van uw kind tot hij/zij 3 jaar oud is. De moeder, partner en broertje/zusje volgen wij tot uw kind een half jaar is.

Wat wordt bedoeld met partner? En welk broertje of zusje kan meedoen aan AIMS?
Antwoord tonen

Partner: de partner met wie u samenwoont. Dit kan de vader van uw kind(eren) zijn, maar dat hoeft niet. De sekse van uw partner maakt niet uit. Belangrijkste is, dat hij/zij deel uitmaakt van de leefomgeving van uw kind.
Broertje of zusje: het jongste broertje of zusje. Vind u dit niet handig of prettig, dan kan ook een ander broertje of zusje deelnemen.
Belangrijkste is, dat hij/zij deel uitmaakt van de leefomgeving van uw kind.

De inbreng van partner, broertje of zusje is belangrijk voor het AIMS onderzoek. Willen uw partner, het broertje of zusje desondanks later niet (meer) meedoen, dan is dat altijd mogelijk.

Stel ik wil mijn eigen ontlasting niet verzamelen, kan ik dan alsnog deelnemen aan AIMS?
Antwoord tonen

Jazeker. Het is voor het onderzoek het allerbelangrijkste dat de ouders de ontlasting van het pasgeboren kind verzamelen tot hij/zij 3 jaar is. Als wij geen ontlasting ontvangen van moeder, partner of broertje/zusje is dat heel jammer voor het onderzoek, maar geen reden om deelname aan het onderzoek te beëindigen.

Ik wil liever niet dat er lichaamsmateriaal bij de geboorte afgenomen wordt. Kan ik dan nog meedoen?
Antwoord tonen

Ja, u kunt gewoon meedoen. Het is voor het AIMS onderzoek heel mooi als wij ook lichaamsmateriaal ontvangen van rondom de geboorte. Maar als dat om wat voor reden dan ook niet lukt of wenselijk is, is dit geen vereiste voor deelname. Uw gezin kan gewoon deelnemen via de overige verzamelmomenten in het AIMS onderzoek.

Moet je altijd de vragenlijst invullen en wat gebeurt er als ik het vergeet?
Antwoord tonen

Invullen van de vragenlijst is voor het onderzoek heel erg belangrijk. Het invullen duurt hooguit 10 minuten, maar is meestal veel korter. U hebt 7 dagen de tijd om de vragenlijst in te vullen. Daarna kan het niet meer, het meetmoment is dan voorbij.
Lukt het niet om de vragenlijst tijdig in te vullen? Dat is heel erg jammer voor het onderzoek, maar u kunt gewoon blijven meedoen aan het AIMS onderzoek.

Kan ik de deelname aan het onderzoek op elk moment beëindigen?
Antwoord tonen

Jazeker. U kunt uw deelname altijd beëindigen. Het is heel belangrijk dat u dit zo snel mogelijk doorgeeft aan het AIMS onderzoeksteam via: aims@sarphati.amsterdam of 020-555 5495.